Dagboekfragmenten van heden tot verleden:
     
  2021, november  
 

Deze middag 19 schilderijen gezien uit de middeleeuwen in het museum Mayer van den Bergh. Wat wordt je daar rustig van.
Ansichtkaart gekocht van De Annunciatie.
Verder onze tijd is aan het veranderen.
Het buurjongetje speelt met wifi
zijn hondje op het gras.

     
  2018, september  
 

Heel vroeg opgestaan. Meeuwen maken in de kobaltblauwe lucht, tegen roze vliegstrepen vier cirkelformaties. Naar Brussel gegaan, Wiels daar de tentoonstelling van René bekeken.

     
  2017, april  
 

Het begin van de lente, narcissen en lavendel in de tuin. Vera en ik doen mee met een veiling. Levendige sfeer.

     
  2016, oktober  
 

Gewerkt aan het tovervisje. Er tekeningen en aquarellen van gemaakt. Leonora heeft nog een ongeschonden boekje uitgegeven door van Nelle. Zou graag die oude fabriek Van Nelle in Rotterdam bekijken.

     
  2015, juli  
 

Afgelopen week huisjes van karton gemaakt welke door kinderhanden gekleurd kunnen worden. De kinderen zijn buiten op het gras druk in de weer. Ze zwaaien met stokjes en maken mooie figuren in de lucht.

     
  2014, juni  
  In de tuin gewerkt. Met de jeugd en de kinderen maken we nieuwe plantjes van de kruiden.
     
  2013, februari  
  Mooi grijs weer, grijs tegen grijs. De bladeren van de tulpen laten zich al zien tussen de houtsnippers. 
     
  2012, maart  
  De muren komen op me af. Dit beweren veel mensen. Ik rangschik mijn verf rood, blauw, groen. Het schilderen geeft plezier en is een remedie.  
     
  2011, oktober  
  Een fietstocht gemaakt in de buurt. De okerkleurige blaadjes zijn door de Schemering dieper van kleur en vormen een tapijt. Een sikkelkleurige maan staat in mystiek blauw.  
     
  2010, februari  
  De opslagruimte achter het huis is door de vorst in elkaar gekrakt. Ze zal moeten worden afgebroken.  
     
  2009, 15 mei  
 

Opnieuw verhuisd. Een huiskamer met uitzicht op een grasveld, bloeiende bomen wandelende mensen en spelende kinderen. Ik woon nu aan de overkant van de Schelde. Er is weer warm en koud stromend water en een douche. Ik kom tot rust.
Gewandeld  bloeiende vergeetmenietjes gezien tussen reigersbek.

     
  2008, 21 december  
 

De kachel brandt behoorlijk en ik heb een heel dik vest aan. Toch heb ik het koud. en kan wel huilen. De kleuren van de bloemen in de vaas zijn verschoten. Een  roosje bloeit nog heel mooi. Ik hoor een auto passeren en dan weer een. Er blaft een hond. Links van mij ligt een boekje; carrière.

     
  2007, november  
 

Zittend tussen de nog steeds onuitgepakte dozen. Heb ik ooit zo een verhuizing meegemaakt? Ik  maak een klein plekje vrij. Kijk uit over de daken van Merksem. Het is een koude herfstdag. De rode dakpannen geven iets huiselijks  aan het zicht.

     
  2006, 1 september  
 

Vandaag gewerkt aan de energiekaarten. Het een nieuwe wending gegeven. De foto voor Kunst in Huis opgehaald en op de bus gedaan. Deze avond naar Eekeren gegaan om de schilderijtjes in te leveren.
Morgenochtend inleveren bij kunst in huis.

     
  2005, 18 september  
  Ondanks alles geniet ik van wat er op dit moment is. Me door het boek de symboliek van de mandala van Jung geploeterd. Me op een dieper en wezenlijker niveau bewogen.
     
  2005, 14 maart  
  Een aantal maanden geleden liep ik op een vrije middag de kathedraal in. Daar werd het idee geboren mandala's te maken geïnspireerd door glas in lood vensters. De mandala's houtsneden liggen nu op het atelier te drogen. Ze zijn nog niet klaar. De transparantie zou ik willen behouden bij de volgende staat. Hopelijk lukt dat. 
     
  2004, oktober  
  Het is avond geworden. Aan de energiekaart van de dieren moet nog gewerkt worden. Toen het nieuwe formaat bepaald was, stoorde mij de rommelige atmosfeer in het atelier. De boeken opgeruimd. Dat was zoveel werk dat er van het tekenen aan de kaart niets meer kwam. Aangezien ik een kip wilde tekenen naar een eigen voorbeeld heb ik gezocht naar de tekening van de kippen van Rienk in Vuren. Deze waren niet te vinden.  
     
  2004, 19 april  
  Het schilderijtje EINZELTICKET naar de Roma gebracht op de fiets. Een nieuw werk gemaakt voortbordurend op dat van eergisteren. Een paar weken aan de Yantra's gewerkt. Uit het boek van Marga Walburg en Hermien Elings. Yantra's maken is werken aan een systeem wat duidelijk en erg streng is qua normen. Net als iconen moet het aan veel regels beantwoorden, die naar een zeker resultaat leiden. Het stap voor stap proces bevalt me.  
     
  2003, 25 augustus  
  Rond half drie leek het me verstandiger de zinnen eens te verzetten. Ik besloot dapper te zijn en naar het Noordkasteel te gaan, met de fiets. Gefietst tot daar waar de fabrieken begonnen. Er is daar een drassig gebied. Foto's gemaakt. Slangekruid ontdekt. En koekoeksbloemen die er overvloedig bloeien. Een mee naar huis genomen om te tekenen.  
     
  2002, 8 maart  
  Gisteren gewerkt aan de houtsneden voor de bibliotheek in Eindhoven. Door de velden in de schitterende zon maar met een koude wind naar de Brico gefietst om nieuwe triplexplaten te kopen.  
     
  1993, 30 december  
  De parkietjes zijn stil. Het weer is grijs. Grote deuren zijn gesloten. Je draait steeds in dezelfde cirkel rond wanneer je weigert te kloppen. Het labyrint van Chartres. Er wordt een rotje afgeschoten. Ik schrik ervan. Deze middag verder lezen in Max Doerner. Er een uitreksel van maken. Met nickeltitaangeel zou ik willen schilderen. Nog nooit gedaan.  
     
  1980  
  Kunst dient te verwijzen naar een andere wereld. Een wereld waarin iemand zich zonder verklaring verplaatsen kan. Het dient ruimte te geven tot overpeinzing.  
     
  1977, 6 mei  
  Het onbekende de te onderzoeken wereld blijft. De mens is nooit uitgezocht.  
     
  Naar boven  
 
H O M E